Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diagnostické metody ve stavebnictví (FAST-5I9)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-5I9 - Diagnostické metody ve stavebnictví, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Teoretické seznámení a praktické provedení diagnostických metod pro zjišťování vlastností materiálů v různých typech konstrukcí. Student bude schopen vybrat optimální metodu pro daný případ diagnostiky.

Osnova

1. Stavebně technické průzkumy2. Diagnostické metody pro betonové konstrukce I.3. Diagnostické metody pro betonové konstrukce II.4. Diagnostické metody pro cihelné zdivo5. Indikátory výztuže6. Radiační defektoskopie I.7. Diagnostické metody pro kamenné konstrukce8. Radiační defektoskopie II.9. Diagnostické metody pro dřevěné konstrukce10. Vznik a rozvoj trhlin v konstrukcích11. Radiační defektoskopie III.12. Sledování trhlin, endoskopie13. Trvanlivost a životnost konstrukcí

Literatura

Anthony L. Bartos and others: Non-destructive Characterization of Materials VII, Part 1, Part 2. Transtec publications Ltd., Zurich, Switzerland 1996Bungey J. H.: Testing Of Concrete Structures. Blackie Academic and profesional, reprinted by Chapman and Hall 1994Pume D., Čermák F. a kol.: Průzkumy a opravy stavebních konstrukcí. Arch Praha 1998Schmid, P.: Základy zkušebnictví. CERM VUT Brno 2001Hönig, A., Zapletal, V.: Nedestruktivní zkušebnictví. USI VUT v Brně 1982Pavlík, A., Doležal, J.: Nedestruktivní vyšetřování betonových konstrukcí. SNTL Praha 1977ČSN 73 1376 Radiografie betonových konstrukcí a dílců. ČNI Praha ČSN 73 1376 Radiografie betonových konstrukcí a dílců. ČNI Praha ČSN EN 12504 Zkoušení betonu v konstrukcích. ČNI Praha 2001ČSN 73 2011 Nedestruktivné skúšanie betonových konstrukcií. ČNI Praha

Požadavky

Znalosti fyziky pevných látek a základní znalosti matematické statistiky v oblasti hodnocení výběrů a souborů. Základní znalosti tabulkového editoru Excel.

Garant

Ing. Petr Cikrle, Ph.D.

Vyučující

Ing. Petr Cikrle, Ph.D.