Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané statě z pozemních komunikací I (FAST-5M3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-5M3 - Vybrané statě z pozemních komunikací I, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Znalosti o jevech v dopravním proudu. Základní přístupy k modelování dopravního proudu. Praktické simulace a jejich analýza. Dopravní systémy, plánování dopravy.Telematika, inteligentní dopravní systémy.

Osnova

1. Teorie dopravního proudu2. Makroskopické modely, mikroskopické modely, celulární automaty3. Mikroskopické simulace dopravního proudu4. Nelineární dynamika dopravního proudu5. Praktické simulace dopravního proudu s navrženými alternativními modely a s různými parametry6. Úlohy a zásady dopravního plánování, základní schéma dopravně plánovacího procesu, dopravní vztahy, vazby dopravních cest, dopravní síť7. Dopravní údaje pro plánovací proces8. Strategie omezování IAD ve městech, rozvoj veřejné dopravy, parkování a plánovací proces, statická doprava v městských centrech9. Vlastnosti jednotlivých druhů dopravy, jejich postavení v dopravním systému, jejich vazby a integrace, dopravní systémy a jejich vlastnosti10. Praktické dopravní průzkumy s fotodokumentací11. Vazba dopravních systémů, integrované systémy dopravy12. Inteligentní dopravní systémy, telematika – cíle, prostředky13. Technologie IDS, inteligentní dopravní cesty a vozidla

Literatura

Habarda Dušan: Mestská hromadná doprava. Alfa Bratislava 1984Medelská V., Jirava P., Nop D., Rojan J.: Dopravné inžinierstvo. Alfa Bratislava 1991Šrytr Petr a kol.: Městské inženýrství I.. Academia Praha 1998Šrytr Petr a kol.: Městské inženýrství II.. Academia Praha 2001Tibor Schlosser: Inteligentné dopravné systémy. Jaga group Bratislava 2001

Požadavky

Základní znalosti z dopravního inženýrství a projektování silnic a dálnic, městských komunikací, zvládnutí práce na PC (Acad…)

Garant

doc. Ing. Petr Holcner, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Petr Holcner, Ph.D.