Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Spec. problémy dopr.staveb II (FAST-5M6)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-5M6 - Spec. problémy dopr.staveb II, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Praktická témata z projektování, plánování a řízení dopravních staveb. Znalosti o problémech souvisejících s dopravními stavbami - životní prostředí, hluk, odpadové hospodářství. Praktické zkušenosti ze staveb.

Osnova

1. Úvod, Od investičního záměru po kolaudaci liniové stavby2. Odpadové hospodářství3. Životní prostředí I4.Životní prostředí II (EIA, SEIA)5.Zimní údržba6. Estetika a tvorba krajiny7. Protihluková opatření, hluk na pozemních komunikacích8. Příprava stavebního díla (rozpočet, výrobní kalkulace, evidenční list stavby, 9. Časový plán stavby, zařízení staveniště, vedení stavebního deníku, předání a převzetí stavby, konečná fakturace10. Exkurze 11. Exkurze 12. Exkurze13. Personal Management

Literatura

Dokumentace staveb pozemních komunikací.DOS 6/21. ČKAIT Praha 2003

Požadavky

Znalost projektování v extravilánu i v městském prostředí, projekční normy, znalost techologických postupů, návrh konstrukce, dopravní inženýrství.

Garant

Ing. Petr Hýzl, Ph.D.

Vyučující

Ing. Petr Hýzl, Ph.D.