Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Spec. problémy žel.staveb II (FAST-5N3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-5N3 - Spec. problémy žel.staveb II, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s problematikou zákona o drahách, mezinárodních smluv a přepravních a dopravních systémů a procvičit získané znalosti a dovednosti.

Osnova

1. Zákon o dráhách. 2. Vyhlášky ministerstva dopravy a spojů dotýkající se železniční dopravy. Právní předpisy, jejichž znalost je povinná pro inženýry a související veřejnoprávní a soukromoprávní.3. Mezinárodní smlouvy a dohody (AGC, AGTC, AETR, IRU, TER aj.).4. Usnesení vlády o projektu ekologizace dopravy zboží kombinovanou dopravou. 5. Střednědobá a dlouhodobá strategie v dopravě železniční.6. Modernizace železničních koridorů v České republice.7. Přepravní systémy, základní dělení. 8. Obecné podmínky pro výstavbu a provozování dopravy vyplývající z mezinárodních dohod.9. Systém kombinované dopravy. 10. Kontejnerový přepravní systém. 11. Systémy výměnných nástaveb, silničních návěsů a souprav. 12. Systémy podvojných návěsů, kontejnerová přeprava a přeprava osobních automobilů.13. Integrovaný dopravní systém. Dopravní obsluha ve veřejném zájmu.

Literatura

Jelen, J.: Světové železnice 1. NADAS, Praha 1987Soušek, Watras, Stehlík:: Zákon o dráhách s komentářem. Olomouc 1995Vetter, H.: Container - Transportsystem. Berlin 1970

Požadavky

Konstrukční a geometrické uspořádání koleje železničních drah a její prostorová poloha, základní pojmy, konstrukce železničního svršku a spodku, projektování železničních tratí a železničních stanic.

Garant

doc. Ing. Pavel Zvěřina, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Pavel Zvěřina, CSc.