Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Modelování ve vodním stavitelství (FAST-5R2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-5R2 - Modelování ve vodním stavitelství, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Řešení složitých hydrodynamických jevů s využitím základů modelování a metody měření s praktickými příklady.Předmět je modernizován z prostředků ESF.

Osnova

1. Metody řešení hydrodynamických jevů a náplň hydrotechnického výzkumu. Matematické a fyzikální modelování.2.,3. Modelování, obecný zákon modelové podobnosti, rozměrová analýza. Druhy modelů.4.až 7. Kritéria modelové podobnosti, volba měřítka modelu.8.,9. Laboratorní zařízení, technika a metody měření.10.až 12. Praktické úlohy - stanovení měřítka, přepočty veličin,měření a zpracování výsledků.13. Zhodnocení, zpracování zpráv, metodika výzkumu, zobecnění.

Literatura

Čábelka, J. - Gabriel, P.: Matematické a fyzikální modelování v hydrotechnice. Academia Praha 1987Čábelka,J. a kol.: Hydrotechnický výzkum 1,2,3. SNTL Praha 1964Kolář, V. - Patočka, C. - Bém, J.: Hydraulika. SNTL/ALFA Praha 1983

Požadavky

Fyzika, Matematika, Betonové konstrukce, Mechanika zemin.

Garant

doc. Ing. Jaroslav Veselý, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Jaroslav Veselý, CSc.