Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět AIÚ - hydraulika říčních koryt (FAST-5R4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-5R4 - AIÚ - hydraulika říčních koryt, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit posluchače s hydraulikou říčních koryt. Jedná se zejména o problémy proudění, a to proudění nerovnoměrného ustálného a neustálného. Dále pak problém transportu a disperze konzervativních látek v tocích a pohyb sedimentů.

Osnova

1. Úvod do hydrauliky říčních koryt.2. Rovnice kontinuity.3-4. Pohybové rovnice.5-6. Úloha transportu a disperze látek ve vodních tocích.7-8. Používaná numerická řešení.8-10. Praktická ukázka výpočtu - nerovnoměrné proudění.11-12. Praktická ukázka výpočtu - neustálené proudění.13. Praktická ukázka výpočtu - šíření znčištění.

Literatura

Gabriel, P., Kratochvíl, J., Šerek, M.: Výpočetní technika pro obor vodní hospodářství a vodní stavby. Praha:SNTL/ALFA. 502 stran. 1982Havlík, Ingeduld, Vaněček, Zeman: Matematické modelování neustáleného proudění. ČVUT Praha 1992Chow, Ven Te: Open-channel hydraulics. McGraw-Hill Kogakusha. Tokyo. 680 stran. International student edition 1959Říha, J. a kol.: Matematické modelování hydrodynamických a disperzních jevů. PCDIR Brno 1997Abbot, M. B.: Computational hydraulics. Elements of the theory of free surface flows.. Pitman Publishing Limited. London. 326 stran. ISBN 0-273-01140-5. 1979

Požadavky

Hydraulika I. a II., Hydrologie, Úpravy toků a jezy, Mechanika zemin, Ochrana povodí a odvodnění, Hydropedologie a závlahy

Garant

doc. Ing. Jan Jandora, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jan Jandora, Ph.D.