Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vzduchotechnika II (FAST-5T3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-5T3 - Vzduchotechnika II, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Prohloubení teoretických poznatků a aplikovatelných řešení v oblasti tvorby interního mikroklimatu budov systémy vzduchotechniky.

Osnova

1. Tvorba mikroklimatu vzduchotechnikou. Tepelné bilance budovy.2. Tepelné chování místností v letním období.3. Tepelně vlhkostní úprava vzduchu, psychrometrie.4. Filtrace a filtry vzduchu, optimalizace jejich provozu. Čisté prostory.5. Chlazení vzduchu pro účely klimatizace.6. Vlhčení vzduchu.7. Proudění vzduchu.8. Progresivní systémy klimatizace.9. Energetické aspekty recyklace tepla.10.Vzduchotechnika občanských budov, průmyslových a zemědělských objektů. 11.Odsávání technologických zařízení. 12.Ekonomická a hygienická hlediska návrhu vzduchotechnických systémů. 13.Modelování a experimentální řešení ve vzduchotechnice.

Literatura

Chylský J., Hemzal K.: Větrání a klimatizace. 1993Arbeitskreis der Docenten für Klimatechnik: Handbuch der Klimatechnik. Karlaruhe 1989Jones W.P.: Air Conditioning Engeering. E. Arnold Publishers New York 1987

Požadavky

Výchozí jsou poznatky z předmětu Vzduchotechnika I, Aplikovaná fyzika pro TZB.

Garant

Ing. Günter Gebauer, CSc.

Vyučující

Ing. Günter Gebauer, CSc.