Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mikroklima budov (FAST-5T9)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-5T9 - Mikroklima budov, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Úvod do teorie životního prostředí, systémové pojetí mikroklimatu pro návrh a provoz soustav TZB, hodnocení druhů mikroklimatu, kritéria a komplexní systém hodnocení, metodika vyšetření a optimalizace, stanovení způsobu optimalizace a prostředků k jejímu dosažení.

Osnova

1.Základní pojmy2.Tepelně vlhkostní mikroklima - Úvod3.Tepelně vlhkostní mikroklima - Člověk a produkce tepla4.Tepelně vlhkostní mikroklima - Člověk, výdej tepla5.Tepelně vlhkostní mikroklima - Vlhkost v budovách6.Tepelně vlhkostní mikroklima - Metody optimalizace TV-MK7.Tepelně vlhkostní mikroklima - Hodnocení TV-MK, metodika měření8.Tepelně vlhkostní mikroklima - Matem. modelování, simulační software9.Tepelně vlhkostní mikroklima - Materiální modelování 10. Akustické mikroklima11. Odérové mikroklima12.Toxické, aerosolové, mikrobiální mikroklima13.Magnetické, ionizační, psychické mikroklima

Literatura

Chýský, Hemzal a kol.: Větrání a klimatizace. BOLIT Brno 1993Jokl: Teorie vnitřního prostředí budov. ČVUT Praha 1993

Požadavky

Znalosti získané absolvováním základních předmětu vzduchotechnika a elektroinstalace (0T3) a vytápění (0T2).

Garant

Ing. Olga Rubinová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Olga Rubinová, Ph.D.