Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tabulkové procesory (FAST-5U8)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-5U8 - Tabulkové procesory, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Základní seznámení s možnostmi a využitím tabulkových procesorů v inženýrské praxi

Osnova

1.-2. Základy ovládání tabulkového procesoru: vkládání a editace, typy hodnot v buňkách, manipulace s buňkami, listy, okny, sešity.3.-4. Formátování buňky, jednoduché vzorce, relativní, absolutní adresy.5.-6. Složitější vzorce, funkce ve vzorcích.7.-8. Grafy, zadání samostatné práce.9. Maticové operace, hledání řešení, Řešitel, import dat z externích zdrojů.10. Práce se seznamy, souhrny, kontingenční tabulka.11. Makra, komplexní příklad včetně výstupu na tiskárnu.12. Konzultace samostatné práce.13. Závěrečný test.

Literatura

Kutínová M., Trnková H., Vojkůvka M.: Excel. Elektronické učební texty 2004The COBB Group: Průvodce Excel. Microsoft Press 1995William J. Orvis: Excel pro vědce a inženýry. Computer Press 1996Josef Pecinovský: Excel v příkladech. Grada 2001

Požadavky

Uživatelské znalosti operačního systému, zejména práce se soubory a složkami.

Garant

Ing. Miluše Kutínová

Vyučující

Ing. Miluše Kutínová