Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Živnostenské podnikání (FAST-5V2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-5V2 - Živnostenské podnikání, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získání znalostí o právní úpravě podnikání provozovaného na základě živnostenského oprávnění. Seznámení se se stanovenými právy a povinnostmi podnikatelů jakož i sankcemi ukládanými živnostenskými úřady.

Osnova

1.-2. Právní úprava živnostenského podnikání. 3. Pojem živnost, podnikatel a podnikání. 4. Podmínky a překážky v provozování živnosti.5. Vznik, pokračování a zánik živnostenského oprávnění.6.-7. Druhy a rozsah živností.8.-9. Práva a povinnosti podnikatele při provozování živnosti.10.-11. Průběh kontroly prováděné živnostenským úřadem.12. Živnostenský rejstřík.13. Sankce ukládané živnostenským úřadem. Výkon činností upravených speciálními zákony.

Literatura

Kokeš, M.: Průvodce vybranými živnostmi. Linde Praha 1998Struplová, E.; Kohout, A.: Živnostenský zákon a předpisy související. Orac 1998

Požadavky

Předpokládají se obecné znalosti práva na úrovni středoškolského studia.

Garant

PhDr. Mgr. Dagmar Hrabincová

Vyučující

PhDr. Mgr. Dagmar Hrabincová