Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Finanční trhy - bankovní obchody (FAST-5V5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-5V5 - Finanční trhy - bankovní obchody, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Tento předmět rozšiřuje obecné ekonomické poznatky o pravidla a mechanismy na jejichž základě funguje finanční trh, tj. trh peněz a kapitálový trh. Získané znalosti bude možné využít i prakticky, zejména při posuzování rizik spojených s investováním do cenných papírů.

Osnova

1. Finanční trhy, jejich struktura a úloha v ekonomice2. Nástroje peněžního a kapitálového trhu3. Bankovní soustava, centrální banka a monetární politika4. Obchodní banka - pasivní operace5. Obchodní banka - aktivní a neutrální operace6. Banky a finanční trh7. Primární a sekundární kapitálový trh8. Investice do cenných papírů kapitálového trhu9. Analýza akcií a dluhopisů10. Postavení a funkce burzy cenných papírů11. Obchodování s cennými papíry (včetně mimoburzovního)12. Obchodování s finančními deriváty13. Investiční společnosti a investiční fondy. Mezinárodní finanční trhy

Literatura

Bartošek, K.; Feisbergová, D.; Jaroš, P.: Bankovnictví v České republice. Bankovní institut a.s., Praha 1995

Požadavky

Předmět doplňuje obecné ekonomické či právní znalosti souvisejícími s fungováním finančního trhu.

Garant

doc. Ing. Jiří Blažek, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Jiří Blažek, CSc.