Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Stavebně technologické projektování (FAST-5W1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-5W1 - Stavebně technologické projektování, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student získá poznatky z oblasti stavebně technologického projektování, výsledkem je zpracovaná dokumentace přípravy a realizace stavby z pohledu jednotlivých účastníků procesu výstavby.

Osnova

Definice Stavebně technologického projektování, význam, členěníSystémy STP, věcná a časová strukturaStavebně technologická studie, význam, obsah, členěníZpracování stavebně technologické studieSTS - stadiové procesy, časový plán,koncepce staveništního provozuMetodika podrobného plánu realizace stavbyHrubá stavbaDokončovací práce Zarizení staveniště Podrobný časový plán stavbyZásady a metodika zpracování výrobních nákladů Operativní evidence a finanční deník stavbyZabezpečování cizích subdodávek

Literatura

Calvert, C.: Introducion to Building Management. London 1990Haas, Š.: Příprava a řízení stavební výroby. SNTL Praha 1990Juríček, I.: Technológia pozemných stavieb II.. ALFA Bratislava 1993Lounek: Technologie pozemních staveb II, výstavba objektů a celků. Praha 1991Škarda a kol: Technologie pozemních staveb II. Podklady a pomůcky, příklady. Brno 1991Vlček Karol: Stavebně technologická příprava staveb. Jaga goup, Bratislava 1998Hloušek Pavel: Příprava a realizace staveb. VUT Brno 1997Makýš o. a kol: Ateliérová tvorba, zařízení staveniště. SVŠT Bratislava 1982

Požadavky

Schopnost v praxi aplikovat jednotlivé stavební procesy, znalosti základních technologických etap výstavby, znalosti z oblasti realizace staveb a z oblasti stavebního řízení.

Garant

Ing. Barbora Kovářová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Barbora Kovářová, Ph.D.