Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zakládání při rekonstrukcích (FAST-6F1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-6F1 - Zakládání při rekonstrukcích, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Naučit studenty používat základní metody používané při rekonstrukcích základů pozemních staveb. Studenti se seznámí s řadou praktických příkladů rekonstrukcí.

Osnova

1. Úvod do problému2. Geotechnický průzkum pro rekonstrukce3. Druhy základů pro rekonstrukci4. Plošné základy a jejich podchycení5. Dtto6. Klasické podchycování-podvleky7. Mikropiloty8. Kotvy-návrh a technologie9. Injektáže podloží10. Trysková injektáž11. Nadstavby-metody zesilování stávajících základů12. Příklady z praxe13. Příklady z praxe

Literatura

BAŽANT, Zdeněk: Zakládání staveb. SNTL Praha 1972MASOPUST, Jan: Vrtané piloty. Čeněk a Ježek, Praha 1994SMOLTCZYK, U. a kol.: Grundbau - Taschenbuch 1. a 2. díl (5. vydání). Ernst & Sohn, Berlin 1996

Požadavky

Druhy základových půd, vlastnosti zemin, teorie mezních stavů, základní znalosti ze stavební mechaniky, pružnosti a pevnosti, navrhování konstrukcí, základní znalosti navrhování základových konstrukcí a pažení stavebních jam.

Garant

doc. Ing. Jan Masopust, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Jan Masopust, CSc.