Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Moderní konstrukce zastřešení (FAST-6H7)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-6H7 - Moderní konstrukce zastřešení, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Přesný, jasný a zcela konkrétní návrh ploché či šikmé střechy nad teplotně a vlhkostně jakékoliv vnitřní prostředí, a to v optimalizovaných konstrukčních i materiálových variantách. Znalost detailního návrhu a materiálového řešení střešních teras, střešních parkovišť, heliportů a střech zatravněných. Vše v těsné návaznosti na detaily. Základní přehled o konstrukčních a stavebně fyzikálních principech řešení sanací jednoplášťových a dvouplášťových plochých střech.

Osnova

1. Zopakování učiva z předmětu Pozemní stavby III z letního semestru II. ročníku.2. Konstrukční principy šikmých střech (jednoplášťové, dvouplášťové a tříplašťové3. Materiálová základna pro parozábrany, pojistné hydroizolace a tepelné izolace šikmých střech4. Krytiny šikmých střech5. Konstrukční proncipy plochých střech (jednoplášťové, dvouplášťové, obrácené, kompaktní)6. Materiálová základna parozábrany a tepelné izolace plochých střech7. Hydroizolace plochých střech z asfaltových pásů8. Hydroizolace plochých střech na bázi plastových fóliíHydroizolace plochých střech na bázi tekutých fólií9. Provozní střechy - skladby, detaily10. Zatravněné střechy - skladby, detaily11. Plechové střechy a klempířské konstrukce12. Sanace plochých střech13. Shrnutí problematiky a závěr

Literatura

Fajkoš, A.: Ploché střechy. VUT Brno 1997Fajkoš, Novotný, Straka: Rekonstrukce střech. GRADA 2000Oláh, J.: Konštrukcie plochých striech. JAGA Bratislava 1997

Požadavky

Tepelně vlhkostní procesy v obalových konstrukcích, základní rozdělení střech z hlediska sklonů, tvarů, konstrukce, využitelnosti, požadavků atd. Vnější a vnitřní okrajové podmínky řešení střešních plášťů nad vytápěnými i nevytápěnými prostory. Zakreslování střech z hlediska platných norem.

Garant

prof. Ing. Miloslav Novotný, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Miloslav Novotný, CSc.