Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Databázové systémy (FAST-6U3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-6U3 - Databázové systémy, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámení se základními principy databázové technologie v prostředí konkrétního databázového systému.

Osnova

1. Základní pojmy databázové technologie, relační model dat.2. Konkrétní relační DB systém, databázové objekty, import a export dat, zobrazení a manipulace s daty.3. Definice struktury tabulky.4. Získávání informací z uložených dat - formulace dotazů.5. Jazyk SQL, jednoduchý příkaz SELECT.6.-7. Výběrové, souhrnné a křížové dotazy.8. Akční dotazy.9.-10. Definice vztahů mezi tabulkami, primární a cizí klíče. Dotazy na více tabulek.11. Definice tiskových sestav.12. Definice formulářů pro uživatelský přístup k datům.13. Příklad komplexního jednoduchého databázového systému.

Literatura

Rebecca M. Riordan: Vytváříme relační databázové aplikace. Computer Press 2000Steven Roman: MS ACCESS Návhr a programování databází. Computer Press 1999Šimůnek M.: SQL kompletní kapesní průvodce. Grada Publishing 1999

Požadavky

Uživatelské znalosti operačního systému, zejména práce se soubory a složkami.

Garant

Ing. Miluše Kutínová

Vyučující

Ing. Miluše Kutínová