Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Moderní techniky programování I (FAST-6U4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-6U4 - Moderní techniky programování I, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět naučí studenty řešit různé problémy a vyvíjet algoritmy. Studenti se naučí, jak navrhnout, napsat a spouštět programy v prostředí VBA. Předmět je především určen studentům s nulovými znalostmi programování.

Osnova

1. Význam a princip činnosti maker (včetně makrovirů); objektový model MS Office.2. Objektový model MS Office podrobněji; optimalizace zdrojového kódu; události. 3. Práce s cykly; rekurze.4. Práce s poli; algoritmy pro řazení a jejich analýza (vlastnosti, složitost apod.). 5. Abstraktní datové typy - jejich význam a způsoby implementace; základní principy objektově orientovaného programování (OOP); ladění. 6. Formuláře a ovládací prvky. 7. Práce se systémem souborů; pokročilá práce s textovými řetězci, ASCII tabulka. 8. Spolupráce mezi aplikacemi. 9. Modelování a simulace systémů - základní principy, příklady. 10. Úvod do teoretické informatiky; konečné automaty. 11. Základy jazyka VBScript; popis prostředí Windows Scripting Host (WSH); srovnání jazyků VB, VBA a VBScript. 12. Počítačové viry ve VBScriptu a ochrana proti nim. 13. Prezentace semestrálního projektu.

Literatura

Pokorný, J.: Řešené úlohy z Visual Basicu. Sbírka 1 - 5. Kopp, České Budějovice 2000Pokorný, J. - Kvoch, M.: Programování ve Visual Basicu 6.0. Kopp, České Budějovice 2000Scott, D. F.: Velká kniha programování v Microsoft Office 2000. Computer Press, Praha 2000Puchýřová, H.: Teorie kybernetiky a výpočetní techniky. FAST VUT v Brně 1988

Požadavky

základní znalost problematiky algoritmizace a technické angličtiny, pokročilá znalost aplikací MS Office

Garant

Ing. Michal Vojkůvka

Vyučující

Ing. Michal Vojkůvka