Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Organizace proj. činnosti (FAST-7H8)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-7H8 - Organizace proj. činnosti, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Teoretické i praktické zkušenosti o základních aspektech organizace projektových prací, základních legislativních požadavcích na výstavbu, autorizaci včetně základních požadavků na autorizované osoby, stanovení ceny projektových prací, výběrová řízení, uzemním řízení, stavebním povolení, kolaudaci stavby a dokumentaci skutečného stavu. Zásady řešení autorského práva ve stavební praxi.

Osnova

1.Úvod do předmětu,základní pojmy, organizace v procesu projektování a realizace stavby2.Varianty zadání projektu - věř.arch.soutěž, výběrové řízení, smlouvy, smluvní podmínky3.Kvalifikační předpoklady pro projektování staveb, práva a povinnosti autorizovaných osob4.Cena projektových prací- výkonový a honorážový řád5.Autorství, autorský zákon, ochrana autorských práv ve výstavbě6.Základní podmínky pro vypracování projektu, ochranná pásma, orientační cena stavby7.Projekt pro územní řízení, územní rozhodnutí8.Projekt pro stavební povolení, projednávání, stavební povolení9.Dokumentace pro výběr zhotovitele, zadávání veřejných zakázek, možnosti zadání realizace10.Dokumentace pro provedení stavby, inženýrská činnost11.Činnost projektanta při realizaci stavby, smlouvy pro zadání realizace, BOZP12.Kolaudace stavby, projekt skutečného provedení13.Rezerva, téma dle výběru studentů

Literatura

Stavební zákon a související předpisy. SAGIT 1999Kobliha a kol.: Aktuální právní příručka pro stavební praxi. Verlag Dashöfer 1996Kolektiv autorů: Výkonový a honorářový řád inženýrů a arch,. Svaz stavebních inženýrů

Požadavky

Teoretické i praktické zkušenosti z návrhu studie stavby, realizace projektové dokumentace na úrovni územního rozhodnutí, stavebního povolení i provedení stavby.

Garant

prof. Ing. Miloslav Novotný, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Miloslav Novotný, CSc.