Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané stati z techniky prostředí (FAST-7T1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-7T1 - Vybrané stati z techniky prostředí, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Prohloubení poznatků v oblasti návrhu a provozu systémů technických zařízení. Aktuální možnosti a prostředky pro tvorbu mikroklimatu budov. Snižování energetické náročnosti systémů TZB.

Osnova

1. Návrh a provoz technických zařízení v podmínkách náročnější exploatace i technologického zatížení budov a prostorů s vyššími požadavky na úroveň prostředí. 2. Meteorologie a klimatologie jako základ tepelného hospodářství budov. Měření spotřeby energií. 3. Zásobování teplem, teplonosné látky a potrubní sítě. 4. Tepelné izolace pro technická zařízení budov (TZB). 5. Výměníky tepla.6. Odsávací zařízení v průmyslu. Pneumatická doprava.7. Vlhký vzduch a psychrometrie.8. Speciální klimatizační zařízení, čisté provozy a technologická klimatizace. 9. Akumulace tepla a chladu. 10. Energetické a výkonové komponenty systémů TZB a jejich regulace v nestacionárním procesu tvorby interního mikroklimatu budov. 11. Individuální zdroje vody, vydatnost studny, provedení a umístění studen, zařízení pro odběr vody12. Domovní čistírny odpadních vod, předčištění, podklady pro návrh, technologická skladba čistíren, povolení k vypouštění odpadních vod13. Vnější vlivy, zásady pro určování a dopady na elektrická zařízení.

Literatura

Chyský, J.: Vlhký vzduch. SNTL Praha 1988Cihelka J, a kol.: Vytápění a větrání. SNTL Praha 1989Odborný časopis č. 1 až 6 ročně: Vytápění větrání instalace. Společnost pro techniku prostředí Praha

Požadavky

Tepelná technika, zdravotní technika, vytápění a vzduchotechnika budov, mikroklima budov.

Garant

Ing. Günter Gebauer, CSc.

Vyučující

Ing. Günter Gebauer, CSc.