Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologická vybavení budov (FAST-7T5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-7T5 - Technologická vybavení budov, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Po absolvování předmětu bude mít student přehled o technologických vybaveních budov a jejich návaznostech na TZB a požadavcích na řešení stavby.

Osnova

1.Úvod do problematiky speciálních technologických vybavení budov. 2.Technologické vybavení kuchyní pro společné stravování. 3.Výtahy - základní rozdělení, konstrukce a požadavky na bezpečnost. 4.Základní prvky čerpací techniky pro TZB a jejich klasifikace. 5.Čerpadla a jejich konstrukce. Automatické tlakové stanice. Agregáty s více čerpadly. 6.Protipožární čerpadla. Příslušenství k vodárnám, tlakovým stanicím a protipožárním čerpadlům.7.Bazénová technika. Filtrační monobloková čerpadla. Vybavení bazénů a příslušenství. 8.Péče o bazénovou vodu. 9.Nízkoteplotní kondenzační kotle a kogenerační jednotky.10.Netradiční zdroje vytápění. 11.Pasivní a aktivní solární systémy. 12.Tepelná čerpadla. 13.Základní elementy vzduchotechniky.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Základní znalosti o stavebních konstrukcích. základní znalosti o proudění plynů. znalosti z předmětu zdravotní technika.

Garant

Ing. Ivan Vališ

Vyučující

Ing. Ivan Vališ