Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rozvody topných plynů (FAST-7T7)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-7T7 - Rozvody topných plynů, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student porozumí řešení odběrných plynových zařízení, bude seznámen se základními zásadami pro řešení distribučních plynovodů.

Osnova

1.Druhy topných plynů, vlastnosti topných plynů2.Historie plynárenství3.Rozvod zemního plynu od místa těžby k plynovodní přípojce, krátce o VVTL a VTL plynovodech, nízkotlaké a středotlaké plynovody, plynovodní přípojky4.Návrh plynovodů v budovách (se spotřebiči do 50 kW), montáž domovních plynovodů, zkoušení domovních plynovodů5.Umisťování a provoz spotřebičů do 50 kW6.Návrh průmyslových plynovodů (se spotřebiči od 50 kW), montáž průmyslových plynovodů, zkoušení průmyslových plynovodů7.Plynová zařízení v kotelnách, rozdělení kotelen, přívod plynu do kotelny, rozvod plynu v kotelně, odvzdušnění a odplynění potrubí8.Plynoměry, druhy a rozdělení plynoměrů, umisťování plynoměrů9.Regulace tlaku plynu, rozdělení regulátorů tlaku, umístění regulátorů tlaku10.Zařízení na LPG, doprava a skladování LPG11.Rozvod LPG12.Právní předpisy v plynárenství, podnikání v energetice13.Vyhrazená plynová zařízení, kontroly a revize plynových zařízení

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Základní znalosti o konstrukcích staveb. Základní znalosti teorie proudění plynů. Znalosti z předmětu Zdravotní technika.

Garant

Ing. Jakub Vrána, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jakub Vrána, Ph.D.