Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tvorba cen a kalkulací (FAST-7V1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-7V1 - Tvorba cen a kalkulací, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získání vědomostí o cenové tvorbě se zaměřením na znalosti v oblasti kalkulování nákladů a tvorby cen ve výstavbě. Získání dovedností při práci s oceňovacími podklady a s aktuálními softwarovými produkty pro rozpočtování a kalkulace ve stavebnictví, které jsou užívané běžně ve stavební praxi.

Osnova

1. Úvod. Základní pojmy. 2. Ceny. Cenová soustava. Cenové informace. 3. Cenová politika. Cenové právo. 4. Tvorba cen. Druhy cen. 5. Nákladová tvorba cen. 6. Náklady. Druhy a členění nákladů. 7. Ceny ve stavebnictví v tuzemsku. 8. Investiční výstavba. Smluvní vztahy. 9. Cena stavby. 10.-11. Cena stavebního objektu. 12. Ceny projektových prací a inženýrské činnosti. 13. Cenové pomůcky a produkty.

Literatura

Pause H., Schmieder F.: Baupreis. GRADA Praha 2000

Požadavky

Znalost pracovního inženýrství a ekonomiky práce ve stavebnictví. Znalosti a dovednosti jsou požadovány zejména z oblasti normování práce, materiálu, strojů a zařízení ve výstavbě, problematiky mezd a platů, třídníků a klasifikací produkce ve stavebnictví.

Garant

doc. Ing. Leonora Marková, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Leonora Marková, Ph.D.