Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Etika a ekonomie životního prostředí (FAST-7V4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-7V4 - Etika a ekonomie životního prostředí, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Student bude seznámen se základními makro i mikroekonomickými důsledky znehodnocování životního prostředí a s ekonomickými nástroji používanými pro ochranu životního prostředí. Student dále získá základní orientaci v právních předpisech souvisejících s ochranou životního prostředí.

Osnova

1.Základní východiska a pojmy 2.Základní složky životního prostředí člověka 3.Znehodnocování životního prostředí a jeho důsledky 4.Základní makroekonomické a mikroekonomické souvislosti problematiky životního prostředí 5.Ekonomické hodnocení a oceňování přírodních statků, cesty a prostředky na ochranu životního prostředí a jejich efektivnost 6.-7.Ekologická politika státu a její nástroje v České republice8.Ekologická politika a podnikatelské strategie 9.Organizační systém ochrany ŽP v ČR10.Mezinárodní a globální problémy ochrany životního prostředí11.Informatika a životní prostředí12.-13. Etika životního prostředí

Literatura

Legislativní normy o životním prostředí.

Požadavky

Matematická statistika, základy životního prostředí, ekonomika ve stavebnictví

Garant

doc. Ing. Vít Hromádka, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Vít Hromádka, Ph.D.