Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář z GPS (FAST-8E5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-8E5 - Seminář z GPS, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámení s technologií GPS, metodikou měření a jeho početního zpracování. Získání praktických zkušeností s GPS měřením a jeho vyhodnocením.

Osnova

1. Globální systémy určování polohy.2. Metodika GPS měření3. Praktické aplikace GPS.4. GPS přijímač a anténa.5. Ukládání a přenos GPS dat.6. Praktické GPS měření 1.7. Praktické GPS měření 2.8. Praktické GPS měření 3.9. Vyhodnocení GPS dat. Transformace výsledků do S-JTSK.10. Leica SKI and SKI-Pro GPS vyhodnocovací software.11. Praktické GPS výpočty 1.12. Praktické GPS výpočty 2.13. Praktické GPS výpočty 3.

Literatura

Burša, M., Kostelecký, J.: Kosmická geodezie a kosmická geodynamika. MO – GŠ AČR Praha 1994Czarnecki, K.: Geodezja wspólczesna. Wiedza i Zycie Warszawa 1997Hofmann-Wellenhof, B. a kol.: GPS in der Praxis. Springer Wien New York 1994

Požadavky

Základy geodetické astronomie a kosmické geodezie.

Garant

prof. Ing. Otakar Švábenský, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Otakar Švábenský, CSc.