Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Životní prostředí a výstavba (FAST-9H5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-9H5 - Životní prostředí a výstavba, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získat poznatky o vlivu životního prostředí budov na uživatele a naučit se, jak zajistit kvalitu tohoto prostředí.Znalost tvorby pohody prostředí budov a jeho optimální návrh z hlediska architektonicko-konstrukčního řešení.Rozeznání ekologicko - hygienického zřetele hodnocení a užívání objektů a možností zabránění vzniku škodlivin.

Osnova

1. Přehled literatury, základní pojmy, definice životního prostředí, právní ochrana.2. Ekosystém URBS, metabolismus města, požadavky na kvalitu životního prostředí, pohled z hlediska vědecko-technického rozvoje.3. Členění životního prostředí, ekologizace,agencie a jejich zdroje.4. Mikroklima - tepelně vlhkostní, světelné, akustické, odérové.5. Mikroklima - elektrické (elektrostatické, elektromagnetické, elektroiontové, geomagnetické).6. Mikroklima - toxické, aerosolové, mikrobiální, psychické.7. Syndrom nemocných budov, vztah problematiky prostředí v budovách k technickému životu v objektu.8. Radon, přehled, poločas rozpadu, zdroje radonu v interiéru, protiradonová opatření.9. Ekologie ve stavebnictví,průmyslové odpady.10. Způsoby zpracování,recyklace.11. Zdravotní nezávadnost stavebních konstrukcí, vliv konstrukcí na pohodu prostředí.12. Právní ochrana životního prostředí.13. Exkurze, (atl.praktické ukázky měření v laboratoři).

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Teorie konstrukcí pozemních staveb, fyzikální a chemické vlastnosti stavebních materiálů, tepelná ochrana budov, denní osvětlení budov, akustika- ochrana proti hluku.

Garant

Ing. Miroslav Spáčil, CSc.

Vyučující

Ing. Miroslav Spáčil, CSc.