Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematika (3) (FAST-A29)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-A29 - Matematika (3), Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Dvojný a trojný integrál a jejich aplikace, křivkový integrál ve skalárním a vektorovém poli a jejich aplikace, Greenova věta a její aplikace, divergence a rotace vektorového pole, nezávislost křivkového integrálu na integrační cestě, Fourierovy řady.

Osnova

1. Dvojný a trojný integrál, základní vlastnosti a výpočet dvojného integrálu.2. Transformace dvojného integrálu, jeho aplikace.3. Výpočet a transformace trojného integrálu.4. Aplikace trojného integrálu.5. Aplikace trojného integrálu.6. Křivka a její zadání ve 2D a 3D. Křivkový integrál ve skalárním poli.7. Vektorové pole a křivkový integrál ve vektorovém poli.8. Greenova věta a její aplikace. Divergence a rotace vektorového pole.9. Nezávislost křivkového integrálu na cestě.10. Základy teorie číselných a funkčních řad.11. Dokončení teorie funkčních řad. Fourierova řada v úplném ortogonálním systému funkcí.12. Fourierova řada na libovolném ohraničeném intervalu.13. Sinová a kosinová řada.

Literatura

LANG S.: Calculus of Several Variables. Springer, N.Y. 1996SMALL D. B., HOSACK J. M.: Calculus, an integrated approach. Mc Graw-Hill, N.Y. 1990THOMAS G. B.: Calculus and Analytic Geometry. Addison-Wesley Publ. Comp., Reading 1981

Požadavky

Elementární funkce, diferenciální počet, základní techniky počítání určitých integrálů funkcí jedné proměnné, analytická geometrie.

Garant

doc. RNDr. Josef Dalík, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Josef Dalík, CSc.