Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematika (FAST-AA001)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-AA001 - Matematika, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámit studenty se základy lineární algebry, řešení soustav lineárních rovnic, diferenciálního a integrálního počtu, teorie pravděpodobnosti a statistiky.

Osnova

1. Matice, základní operace s maticemi, elementární úpravy matic.2. Soustavy lineárních algebraických rovnic, Gaussova eliminační metoda.3. Základy vektorové algebry, skalární, vektorový a smíšený součin.4. Funkce jedné reálné proměnné. Limita, spojitost a derivace funkce.5. Některé elementární funkce, jejich vlastnosti, aproximace Taylorovým polynomem.6. Primitivní funkce, neurčitý integrál. Newtonův integrál.7. Určitý Riemannův integrál a jeho výpočet, některé geometrické a fyzikální aplikace.8. Numerický výpočet určitého integrálu. 9. Funkce dvou a více proměnných, parciální derivace a jejich použití.10. Pravděpodobnost, náhodné veličiny.11. Číselné charakteristiky náhodné veličiny. 12. Základní typy rozdělení. 13. Náhodný výběr, realizace náhodného výběru. Výběrové statistiky.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Základní znalosti z matematiky v rozsahu střední školy. Grafy základních elementárních funkcí (mocniny a odmocniny, kvadratická funkce, přímá a nepřímá úměra, absolutní hodnota, goniometrické funkce) a základní vlastnosti těchto funkcí. Umět provádět úpravy algebraických výrazů. Znát pojem geometrického vektoru a základy analytické geometrie ve třírozměrném euklidovském prostoru.

Garant

RNDr. Radko Odehnal

Vyučující

RNDr. Radko Odehnal