Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematika (FAST-AD4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-AD4 - Matematika, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámit se s dvojnými a trojnými integrály a jejich základními aplikacemi, zvládnout počítání těchto integrálů pomocí Fubiniových vět a standardních transformací.Seznámit se s křivkovými integrály ve skalárním a vektorovém poli a jejich aplikacemi. Zvládnout výpočet jednoduchých křivkových integrálů.Pochopit Fourierovy řady, umět rozvoj funkcí ve Fourierovu řadu funkce, v sinovou a kosinovou Fourierovu řadu funkce.

Osnova

Harmonogram dle testů.

Literatura

DANĚČEK, J.- DLOUHÝ, O.: Integrální počet II. VUT Brno 2000PRUDILOVÁ, K. a kol.: Sbírka příkladů z matematiky III. VUT Brno 1995

Požadavky

Ovládat elementární pojmy teorie funkcí jedné reálné proměnné a více reálných proměnných (derivace, parciální derivace, limita a spojitost, grafy fukcí). Umět řešit integrály funkce jedné reálné proměnné, znát jejich základní aplikace.

Garant

RNDr. Oldřich Dlouhý

Vyučující

RNDr. Oldřich Dlouhý