Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Soudobá architektura (FAST-AG001)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-AG001 - Soudobá architektura, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Základní orientace v soudobé architektuře, kořeny soudobé architektury, soudobé proudy, racionální a kreativní větve světové i domácí scény.

Osnova

1. Úvod 1: Architektura a urbanismus v Evropě od starověku do 18. století2. Úvod 2: Architektura a urbanismus v Evropě od 19. století3. Kořeny modernismu (A. Loos, L. Mies van der Rohe, Le Corbusier)4. Postmoderna (R. Venturi, R. Bofill, J. Stirling a další)5. High-tech (R. Rogers, N. Foster, N.Grimshaw a další) 6. Dekonstruktivismus (P. Eisenman, B. Tschumi, Z. Hadid, R. Koolhaas a další)7. Organická architektura (F. Gehry, S. Calatrava a další)8. Minimalismus (P. Zumthor, J. Herzog - P. de Meuron a další)9. Kritický regionalismus (A. Siza, R. Legoretta a další)10. Kritika modernismu, tradicionalismus (L. Krier, Q. Terry a další)11. Tradicionalismus a rekonstrukce památek12. Česká architektura po roce 198913. Česká architektura po roce 1989, brněnská scéna

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Předmět je zařazen v prvním semestru studia a nenavazuje tedy na žádnou předchozí disciplínu. Předpokládá se všeobecný kulturně historický přehled na úrovni středoškolských znalostí.

Garant

doc. PhDr. Martin Horáček, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Martin Horáček, Ph.D.