Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny výtvarného umění (FAST-AG026)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-AG026 - Dějiny výtvarného umění, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Znalost historie výtvarného umění, pravěké umění, Egypt a Mezopotámie, Řecko a Řím, románské umění, gotické umění, renesance, baroko v zahraničí, baroko v českých zemích, umění 19. století, moderní umění, soudobé tendence.

Osnova

1. Pravěké umění, Egypt a Mezopotámie2. Umění antického Řecka a Říma3. Románské umění v západní Evropě a v českých zemích4. Gotické umění Francie, Německa a Itálie5. Gotické umění českých zemí6. Renesanční Itálie, Leonardo, Michelangelo, Raffael7. Renesance severně Alp, rudolfínská Praha8. Barokní umění v Itálii a v západní Evropě9. Barokní umění v Čechách a na Moravě10. Evropské umění 19. století, nové směry ve francouzském umění konce 19.století11. Moderní umění na počátku 20. století12. České moderní umění do poloviny 20. století13. Tendence světového umění po roce 1945

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Předmět využívá znalostí z předmětů zaměřených na dějiny architektury, kompozici architektury a estetiku a vlastní zkušenosti s výtvarnými disciplínami, získané v předmětech výtvarné tvorby.

Garant

prof. PhDr. Jan Sedlák, CSc.

Vyučující

prof. PhDr. Jan Sedlák, CSc.