Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Veřejné stavby I. (FAST-AG04)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-AG04 - Veřejné stavby I., Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Znalost typologie veřejných staveb, školské stavby, budovy pro řízení a administrativu, obchodní zařízení a služby, stavby pro dopravu.

Osnova

1. Dětská denní zařízení, mateřské školky a jesle2. Základní a střední školy 3. Vysoké školy, posluchárny a laboratoře4. Kongresová centra5. Knihovny 6. Administrativní budovy 7. Banky a trezory 8. Prodejny maloobchodní sítě 9. Obchodní domy a nákupní centra 10. Veřejné stravování, rychlé občerstvení a restaurace 11. Stavby pro železniční a autobusovou dopravu 12. Parkoviště, garáže, čerpací stanice 13. Letiště

Literatura

Kolektiv: Projektování staveb bytových a občanských. SNTL Praha, 1979. (CS)NEUFERT, E.: Navrhování staveb. Consultinvest Praha, 1995. ISBN 80-901486-4-6 (ČR). (CS)Vyhláška 369/2009 Sb. o obecných technických požadavcích zabezpečujících bezbariérové užívání staveb. 2009. (CS)PEARMAN, H.: Contemporary World Architecture. Phaidon Press London, 1998. (EN)

Požadavky

Předmět je zařazen v prvním semestru studia, nenavazuje na žádnou předchozí disciplínu. Předpokladem je všeobecný kulturně historický přehled na úrovni středoškolských znalostí.

Garant

doc. Ing. arch. Antonín Odvárka, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. arch. Antonín Odvárka, Ph.D.