Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Veřejné stavby II. (FAST-AG05)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-AG05 - Veřejné stavby II., Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Znalost typologie veřejných staveb, sportovní zařízení, zdravotnictví, kulturní a církevní stavby, zoologické zahrady a akvária.

Osnova

1. Sportovní stadiony 2. Tělocvičny a sportovní haly 3. Posilovny, fitnesscentra a rekreační sporty 4. Kryté bazény a koupaliště 5. Zdravotnická zařízení 6. Nemocnice 7. Lázeňská a léčebná zařízení 8. Muzea a galerie 9. Kostely, církevní stavby, smuteční síně a krematoria 10. Divadla a kina 11. Koncertní sály 12. Výstavní plochy a areály 13. Zoologické zahrady a akvária

Literatura

Kolektiv: Projektování staveb bytových a občanských. SNTL Praha, 1979. (CS)NEUFERT, E.: Navrhování staveb. Consultinvest Praha, 1995. ISBN 80-901486-4-6 (ČR). (CS)PEARMAN, H.: Contemporary World Architecture. Phaidon Press London, 1998. (EN)Vyhláška 369/2009 Sb. o obecných technických požadavcích zabezpečujících bezbariérové užívání staveb. 2009. (CS)

Požadavky

Předmět navazuje na Veřejné stavby I. a některé typologické disciplíny vyučované v předchozích semestrech. Částečně využívá znalostí získaných v dějinách architektury.

Garant

doc. Ing. arch. Antonín Odvárka, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. arch. Antonín Odvárka, Ph.D.