Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tradiční stavební řemesla (FAST-AG055)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-AG055 - Tradiční stavební řemesla, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Není specifikováno.

Osnova

1. Vztah a spolupráce architekta a řemeslníka v historii a současnosti. Prvky tvořivosti. Optimální využívání zdrojů. Od ideje k realitě. Metoda tvůrčí práce.2. Poučení z historie práce našich předchůdců - metoda dokumentace realizovaného díla, rozbor použitých materiálů a technologií, hodnota díla z hlediska řemeslného a společenského účinku.3. Dokumentace stavebně řemeslné práce podle jednotlivých oborů. Společné téma jako vzorový příklad a následná analýza (materiál, konstrukce, technologie).4. Výklad k podstatě semestrální práce a metodice individuální analýzy. Upřesnění studijního záměru.5. Rozbor realizovaných příkladů, podkladů a dat. 6. Rozbor realizovaných příkladů, podkladů a dat. 7. Vztah řemesel a prostředí - vliv stavu společnosti, nabídka a poptávka.8. Vznik, vývoj, rozkvět, úpadek a zánik řemesel, záruky řemeslné dovednosti.9. Způsoby dokumentace stavebního díla a detailu v historii a dnes10. Tvořivá inteligence. Tvořivá ruka. Schopnost vnímat souvislosti - chápat a vyhodnotit. Osobní hodnoty.11. Exkurze na vybraná řemeslná pracoviště.12. Exkurze na vybraná řemeslná pracoviště.13. Společná diskuse a hodnocení získaných znalostí a výsledků samostatné práce.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Předmět využívá na znalostí získaných v předmětech Pozemní stavitelství a Dějiny architektury a úzce navazuje na předmět Úvod do tradičních stavebních řemesel. Je průpravou pro pochopení řemeslné výroby a komunikaci s řemeslníky a stavební výrobou – usnadňuje výkon technického a autorského dozoru.

Garant

Ing. arch. Michal Werner

Vyučující

Ing. arch. Michal Werner