Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Interiér a architektonický prostor (FAST-AG09)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-AG09 - Interiér a architektonický prostor, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Přehled o typologii vnitřního prostoru staveb, technologie a materiály, antropometrie a ergonomie, mobiliář, bezbariérový prostor, výstavnictví a scénografie, soudobá interiérová tvorba.

Osnova

1. Vývoj architektonického prostoru a interieru2. Konstrukce, technologie a materiály v tvorbě architektonického prostoru3. Antropometrie a ergonomie v tvorbě architektonického prostoru a detailu4. Architektonický prostor bez bariér5. Mobiliář – historie, současnost, budoucnost6. Základní atributy architektonického prostoru (barva, světlo, zvuk a další)7. Technické prostředky determinující kvalitu architektonického prostoru8. Požadavky na interier staveb podle typologických druhů9. Výtvarné dílo a design jako součást architektonického prostoru10. Výstavnictví a scénografie – historie, současnost, budoucnost11. Novotvar v historickém prostředí12. Soudobý architektonický prostor – interier13. Komunikativnost prostoru, etika v práci architekta, budoucnost discipliny

Literatura

Malaniuk, B.: Design v architektuře a stavebnictví. ČVUT Praha, 1992. (CS)Maxa, M., Skopec, J.: Stavby bez bariér. Sdružení pro ŽP postižených Praha, 1994. (CS)Petránský, L.: Design-teória a metodológia. STU Bratislava, 1994. (SK)Neufert, E.: Navrhování staveb. Consultinvest Praha, 2000. (CS)Rechlík, K.: Nové kostely a kaple z konce 20. stol. v ČR. Karmelit, Kostelní Vydří, 2001. (CS)Filipová, D.: Projektujeme bez bariér. MPSV Praha, 2002. (CS)Petelen, I.: Interiér. STU Bratislava, 2003. (SK)Design v architektuře a stavebnictví - Ing.arch. Bohdan Malaniuk, CSc., ČVUT, 1991. (CS)

Požadavky

Předmět je samostatnou disciplinou s vlastní metodikou práce a logikou postupně získávaných informací. Nepřímo navazuje na znalosti získané v typologických předmětech vyučovaných v předchozích semestrech.

Garant

prof. Ing. arch. Jiljí Šindlar, CSc.

Vyučující

prof. Ing. arch. Jiljí Šindlar, CSc.