Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kresba a model v architektuře (FAST-AG091)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-AG091 - Kresba a model v architektuře, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Rozvoj kresebných schopností a dovedností, práce s formátem a kompozicí, modelace prostoru. Rozvoj kresebného myšlení jako nástroje výtvarného výrazu.

Osnova

1. Architektonická kresba – linie a šrafy, referenční příklady architektů a jejich skic. 2. Základní principy stínování prostorových těles, krychle, kvádr, válec, kužel, koule, atd. 3. Materiály a jejich způsob zakreslení. 4. Štafáž v architektonickém kresebním projevu, zásady, příklady.5. Typografická pravidla v kostce (se zaměřením na pokročilou úpravu a sazbu). Principy typografické úpravy písmo, barvy, obrázky, kompozice. Tvorba grafického návrhu CV, loga, podpisu. 6. Způsoby zakreslení myšlenkového procesu ve 2D. Vyprávění tužkou - princípy, příklady.7. Úvod do problematiky zpracování modelu - měřítko, materiál, barva, detail.8. Základní principy skicování prostoru.9. Materiály pro architektonické modely. Ruční zpracování modelu - drát, papír, dřevo, polystyren, molitan, plast.10. Základní a pokročilé principy zpracování plastu - vakuové tvarování.11. Dvousložkové hmoty – sádra, Acrystal, polyester. 12. Rapid prototyping.13. Finální úprava modelu a způsoby povrchové úpravy.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Předpokladem je znalost výtvarných technik.

Garant

MgA. Natalie Chalcarzová

Vyučující

MgA. Natalie Chalcarzová