Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Techniky vizuální komunikace (FAST-AG51)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-AG51 - Techniky vizuální komunikace, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Schopnost komunikovat vizuálními prostředky, grafika, modelová prezentace, používané materiály, povrchové úpravy, techniky výstavní tvorby, scénografické postupy.

Osnova

1. Význam grafického a modelového vyjádření tvůrčí myšlenky2. Vývoj vyjadřovacích technik – historie, současnost, budoucnost3. Ideový základ přístupu k vyjádření tvůrčího záměru4. Dvojrozměrné formy prezentace tvůrčí myšlenky5. Materiály pro práci v 2D systému, veřejná prezentace – výstavnictví 6. Trojdimenzionální modelové techniky 7. Scénografie ve výstavní tvorbě – libreto, scénář, dokumentace pro realizaci expozice8. Materiály a techniky pro práci na prostorových modelech9. Pracovní postupy při zpracování modelových materiálů10. Povrchové úpravy grafických a modelových materiálů 11. Soudobé prezentační systémy – formy prezentace tvůrčího díla12. Exkurze – výroba a realizace expozic v areálu BVV Brno13. Exkurze – scénografie (výstavní expozice, divadlo, TV)

Literatura

Petelen, I.: Interiér. STU Bratislava, 2003. (SK)Design /20. stoeltí - Charlotte a Petr Fiellovi, Taschen, Slovart, 2006. (CS)Kolektiv: Restaurátorské a konzervátorské práce, sborník přednášek PGS FA VUT. 0. (CS)Šindlar a kol.: Grafické techniky , učební texty FA VUT. FA VUT Brno, 0. (CS)Bartko, O.: Barva a její použití. SPN Bratislava, 1980. (SK)

Požadavky

Předmět částečně využívá znalostí a dovedností získaných ve výtvarné tvorbě a seminářích zabývajících se interierem staveb. Je mezioborového charakteru a má spojitost s ateliéry architektonické tvorby, vyžadující prezentaci dílčích výstupů aktuálními formami komunikace mezi architektem a veřejností.

Garant

prof. Ing. arch. Jiljí Šindlar, CSc.

Vyučující

prof. Ing. arch. Jiljí Šindlar, CSc.