Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Stavební fyzika 2 (FAST-AH007)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-AH007 - Stavební fyzika 2, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Návrh dělících konstrukcí z hlediska požadavků na neprůzvučnost.Získání základních znalostí z oboru prostorové a urbanistické akustiky. Hodnocení hluku na pracovištích, v chráněných vnitřních a venkovních prostorech staveb. Zajištění požadovaného osvětlení interiéru denním světlem, proslunění obytných budov.

Osnova

1.Fyzikální základy akustiky, hladiny a počítání s hladinami. 2.Šíření zvuku ve volném prostoru – zvukové pole.3. Hluk a jeho hodnocení4. Útlum hluku ve venkovním prostoru.5.Doba dozvuku zadané místnosti. 6.Neprůzvučnosti stavebních konstrukcí.7.Hodnocení vzduchové neprůzvučnosti8.Hodnocení kročejové neprůzvučnosti .9.Určení vzduchové neprůzvučnosti graficko-početní metodou dle Watterse. 10. Prostorová akustika, zvuková pohltivost, doba dozvuku.11. Přímé sluneční záření, diagram zastínění. 12. Oblohová složka denního osvětlení.13. Posouzení činitele denní osvětlenosti místnosti

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Základní znalosti matematiky a statistiky, znalost základních fyzikálních veličin, stavebních materiálů a zásad skladby stavebních konstrukcí včetně řešení stavebních detailů.

Garant

doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D.