Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Stavební látky a geologie (FAST-AI01)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-AI01 - Stavební látky a geologie, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámení a procvičení vlastností stavebních látek. Seznámení se s geologickými poměry a základovými poměry staveb. Student bude schopen provádět základní materiálové zkoušky vybraných druhů staviv.

Osnova

1. Úvod do stavebních látek2. Kamenivo, stavební kámen a výrobky z kamene 3. Pojiva a malty4. Beton a betonové výrobky I.5. Beton a betonové výrobky II.6. Keramika a keramické výrobky7. Ocel, kovy a neželezné kovy 8. Polymery, tmely a lepidla, aj.9. Dřevo, dřevěné výrobky a konstrukce10. Geologie I. - Základy petrografie11. Geologie II. - Působení vnitřních a vnějších geologických sil12. Geologie III. - Geologická činnost vody a podzemní vody13. Geologie IV. - Posouzení základové půdy pro výstavbu

Literatura

Záruba, Q., Vachtl, J., Pokorný, M.: Základy geologie a petrografie pro stavební látky. SNTL Praha, Alfa Bratislava, 1972. (CS)Šamalíková, M., Locker, J., Pospíšil, P.: Geologie pro stavební inženýry. CERM Brno, 1995. (CS)Adámek, J.: Stavební materiály. CERM, s.r.o. Brno, 1996. (CS)Novák, J. a kol.: Nauka o materiálech 10, Stavební materiály I.. ČVUT Praha, 1997. (CS)Rouseková, J. a kol.: Stavební materiály. Jaga Bratislava, 2000. (CS)Plummer, Ch. C., McGeary, D.: Physical Geology. Wm.C.Brow n-McGraw Hill Publishers, 1996. (EN)

Požadavky

Planimetrie, stereometrie, goniometrické funkce, jednotky fyzikálních veličin a jejich převody, fundamentální fyzikální zákony, mechanika těles

Garant

Ing. Věra Heřmánková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Věra Heřmánková, Ph.D.