Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technická zařízení budov a technická infrastruktura 1 (FAST-AT001)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-AT001 - Technická zařízení budov a technická infrastruktura 1, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studenti porozumí hlavním principům odvádění odpadních vod z budov, zásobování vodou , elektrickou energií a zemním plynem.

Osnova

1. Úvod do problematiky zdravotní techniky a elektroinstalací, prostorová koordinace podzemních sítí.2. Návrh hygienických zařízení, soustředění instalací.3. Sestavy zařizovacích předmětů, montážní prvky pro předstěnové instalace.4. Vnitřní kanalizace: Druhy odpadních vod a zásady jejich odvádění z budovy, rozdělení a popis vnitřní kanalizace, dimenzování potrubí vnitřní kanalizace.5. Vnitřní kanalizace: Zásady navrhování splaškové a dešťové kanalizace. 6. Kanalizační přípojky, žumpy a domovní čistírny odpadních vod.7. Vnitřní vodovody: Zásobování budov vodou a zdroje vody, vodovodní přípojky, vnitřní vodovod a jeho provedení.8. Vnitřní vodovody: Zásady dimenzování vnitřního vodovodu, ohřev vody a požární vodovod.9. Domovní plynovod: Plynovodní přípojky s nízkým a středním tlakem, domovní plynovod. 10. Domovní plynovod: Zásady dimenzování domovního plynovodu, plynové spotřebiče. 11. Elektrická instalace: Vnitřní elektrické silnoproudé rozvody.12. Elektrická instalace: Elektrické přípojky, návrh hromosvodu.13. Vodohospodářské sítě: Stokové sítě, vodovody pro veřejnou potřebu.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Základní znalosti o konstrukčních systémech budov, hydromechanice a elektrickém proudu.

Garant

Ing. Jakub Vrána, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jakub Vrána, Ph.D.