Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy informatiky (FAST-AU001)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-AU001 - Základy informatiky, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Základní teoretické znalosti z informatiky potřebné v dalších předmětech studia. Uživatelské znalosti nezbytné pro efektivní používání počítačů v inženýrské praxi.

Osnova

1. Úvod do předmětu, počítačová síť FAST2. Zásady prezentování informací3. Počítačové sítě -- základní principy činnosti, protokoly a služby4. Služby sítě internet, principy elektronické pošty a přenosu souborů5. Služba WWW -- princip činnosti, protokol6. Základy jazyka HTML7. Tvorba dokumentů v jazyce HTML, tabulky, obrázky, odkazy8. Bezpečnost počítačových sítí, technické a uživatelské aspekty9. Základy počítačové grafiky. 10. Barevné modely, palety, rastrová a vektorová grafika 11. Grafické formáty, jejich použití a konverze12. Zpracování textových dokumentů na počítači -- základy typografie13. Programové vybavení pro zpracování textů

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Běžné znalosti ve středoškolském rozsahu.

Garant

doc. Ing. Jiří Rybička, Dr.

Vyučující

doc. Ing. Jiří Rybička, Dr.