Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie staveb (FAST-AW051)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-AW051 - Technologie staveb, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení
M01 - Úvod do technologie staveb Neznámý 31.05.2018 23:54 2
M03 - Zakládání staveb Neznámý 31.05.2018 23:54 3
M06 - Technologie provádění montovaných konstrukcí Neznámý 31.05.2018 23:54 2
M08 - Technologie provádění střešních plášťů Neznámý 31.05.2018 23:54 1

Další informace

Cíl

Získání znalostí o vybraných stavebních procesech, o požadavcích na jejich připravenost před prováděním, bilance zdrojů, zásady technologických postupů jednotlivých stavebních procesů, jejich sled a návaznosti, požadavky na jejich kvalitu, bezpečnost a ochranu životního prostředí v průběhu jejich realizace.Základní seznámení s požadavky na přípravu a realizaci stavby.

Osnova

1. Úvod do technologie staveb, základní terminologie, stavební procesy a jejich členění, možnosti analýzy stavebních procesů a jejich modelování, technologický předpis2. Procesy zemních prací a zakládání, technologické postupy3. Procesy konstrukcí betonových a železobetonových ( bednění, armování, ukládání betonu)4. Zdící procesy konstrukcí nosných, výplňových a dělících ( materiály, technolog. zásady) 5. Montážní procesy nosných konstrukcí hrubé stavby ( železobetonových prefabrikovaných, ocelových, dřevěných)6. Procesy spojené s obvodovými plášti budov (střešními a stěnovými)7. Vnitřní a dokončovací procesy stavby (rozvody všech instalací, úpravy povrchů stěn a podlah, kompletace)8. Komplexní investiční proces, členění, fáze přípravná a realizační9. Předvýrobní stavebně technologická příprava výstavby , zásady organizace výstavby10. Výrobní a provozní stavebně technologická příprava výstavby11. Stavební stroje, koncepce návrhu mechanizace, metody ověření použitelnosti, technické listy strojů 12. Realizace stavby, modelování výrobního prostoru stavby, dokumentace zařízení staveniště13. Jakost a bezpečnost stavebních prací, její zajišťování a kontrola, ochrana životního prostředí při výstavbě

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Základní znalosti z navrhování a projektování pozemních staveb, dopravních staveb a inženýrských sítí.

Garant

Ing. Radka Kantová

Vyučující

Ing. Radka Kantová