Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Stavební právo (FAST-AZ01)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-AZ01 - Stavební právo, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámení studentů s právním řádem České republiky se zaměřením na stavební zákon a jeho prováděcí předpisy.

Osnova

Přednášky:1. Úvod do předmětu, základní právní pojmy.2. Zařazení stavebního práva v systému správního práva. Stavební zákon, jeho obsah, zásady. Prováděcí vyhlášky ke stavebnímu zákonu.3. Územní plánování, nástroje územního plánování.4. Územní řízení, druhy územního rozhodnutí.5. Stavební řád, ohlašování a povolování staveb, stavební řízení.6. Autorizovaný inspektor.7. Provádění staveb.8. Užívání a odstraňování staveb.9. Správní delikty.10. Vyvlastnění.11. Základní pracovněprávní vztahy, náležitosti pracovní smlouvy.12. Živnostenský zákon.13. Obchodní společnosti, jejich základní znaky, postavení společníků.

Literatura

Úplné znění: Stavební zákon a předpisy související. Autorizace ve výstavbě.. Ostrava : Sagit, 2009. (CS)Štenglová I.: Smlouvy ve výstavbě. Praha : Prospektrum, 2005. Kliková, A. a kol.: Stavební právo. Linde : Praha, 2007. ˇUplné znění: Živnostenský zákon. Sagit : Ostrava, 2009. Úplné znění: Občanský zákoník, obchodní zákoník. Ostrava : Sagit, 2009. Úplné znění: Zákoník práce. Ostrava : Sagit, 2009.

Požadavky

Předmět navazuje na znalosti získané na střední škole.

Garant

Mgr. Martina Hortová

Vyučující

Mgr. Martina Hortová