Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikace inženýrských úloh v geotechnice (FAST-BF054)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-BF054 - Aplikace inženýrských úloh v geotechnice, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získat teoretické základy modelování geotechnických úloh se zaměřením na matematické modelování. Seznámit a naučit se používat vybrané programové vybavení pro řešení geotechnických konstrukcí.

Osnova

1. Úvod do problematiky, základní aspekty a důvody využití výpočetních metod v geotechnice, ukázky praktických aplikací.2. Základy mechaniky kontinua – shrnutí, přehled a rozdělení numerických metod.3. Základy metody konečných prvků.4. Rozdělení konstitučních modelů. Lineární a nelineární elasticita.5. Úvod do plastického chování geomateriálů.6. Ideálně plastické konstituční modely.7. Elasto - plastické konstituční modely se zpevněním. 8. Odvodněná versus neodvodněná analýza, konsolidační analýza.9. Teorie a modelování pažících konstrukcí I (gravitační opěrné zdi, volně stojící pažící konstrukce).10. Teorie a modelování pažících konstrukcí II (rozepřené/kotvené konstrukce, hřebíkování).11. Teorie a modelování násypových těles a zářezů.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Mechanika zemin,Zakládání staveb,Podzemní stavby, Pružnost a plasticita

Garant

doc. Ing. Lumír Miča, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Lumír Miča, Ph.D.