Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Experiment v geotechnice (kurz ESF) (FAST-BF91)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-BF91 - Experiment v geotechnice (kurz ESF), Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je zlepšení teoretické přípravy pro řešení praktických problémů, příprava pro práci in situ a rozvoj týmové spolupráce. Studenti si vyzkouší řešení praktických úloh. Absolvováním kurzu získají aktuální přehled o moderních technikách testování a monitoringu horninového prostředí. Řešení budou konzultována s odborníky z praxe. Součástí předmětu je terénní cvičení a exkurse.

Osnova

1. Geotechnický průzkum podle ČSN EN 1997-22. Geofyzikální metody průzkumu3. Konvenční metody průzkumu4. Monitoring horninového prostředí5. Sesuvy a řícení I.6. Sesuvy a řícení II.7. Fyzikální modelování8. Matematické modelování9. Matematické modelování10.Případová studie11.Terénní exkurze

Literatura

ZÁRUBA, Quido a MENCL, Vojtěch: Inženýrská geologie. Academia, 1974. (CS)GOODMAN, Richard E.: Engineering geology. J. Wiley & sons, 1993. ISBN 0-471-54424-8. (EN)WOOD, D. M.: Geotechnical modelling. Spon Press, 2004. (EN)RICHTER, Dieter: Ingenieur- und Hydrogeologie. Walter de Gruyter, 1989. ISBN 3-11-008547-X. (DE)ONDRÁŠIK, Rudolf a RYBÁŘ, Jan: Dynamická inžinierska geológia. Slovenské pedagogické nakladateľstvo, 1991. ISBN 80-08-00366-9. (SK)HERLE, Ivo: Základy matematického modelování v geomechanice. Karolinum, Praha, 2003. (CS)

Požadavky

Před absolvováním tohoto předmětu musí mít student zvládnuty základní znalosti z geologie, fyziky, stavební mechaniky, pružnosti a plasticity a geomechaniky (mechanika zemin/hornin).

Garant

doc. Ing. Vladislav Horák, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Vladislav Horák, CSc.