Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Poruchy a rekonstrukce (FAST-BH055)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-BH055 - Poruchy a rekonstrukce, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Teoretické i praktické zkušenosti se zaměřováním stávajícího stavu objektu, prováděním jednoduchých stavebně technických průzkumů, identifikací jednotlivých poruch dle vnějších příznaků, projektovým návrhem řešení sanace základních vad a poruch staveb včetně zásad zakreslování.

Osnova

1. Úvod do předmětu, základní pojmy, životnost staveb.2. Zaměřování stávajícího stavu staveb.3. Základní průzkumy staveb – stavebně technický, stavebně-historický, architektonicko-urbanistický.4. Vývoj stavebního práva v Čechách a na Moravě, projekční zásady pro návrh a zakreslování rekonstrukcí, modernizací a přestaveb.5. Trhliny na stavebních objektech – charakteristika trhlin, jejich příčiny a základní způsoby sanace.6. Poruchy svislých nosných nenosných konstrukcí a jejich sanace.7. Bourání otvorů do svislých konstrukcí, podchycování, vzepření a rozepření při přestavbách.8. Poruchy vodorovných nosných konstrukcí a základní způsoby jejich sanace.9. Poruchy konstrukcí kleneb a podlah.10. Poruchy konstrukcí schodišť a možnosti sanace.11. Poruchy základových konstrukcí – základní příčiny, sanace.12. Poruchy sklonitých střech – základní příčiny, poruchy, sanace, budování podkroví.13. Závěrečné shrnutí.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Rozdělení, zakreslování a navrhování konstrukcí pozemních staveb, základní znalosti ze stavební mechaniky, z navrhování betonových a zděných konstrukcí, ocelových a dřevěných konstrukcí, technického zařízení budov a technologie staveb.

Garant

prof. Ing. Miloslav Novotný, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Miloslav Novotný, CSc.