Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pozemní stavitelství 2 (S) (FAST-BH058)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-BH058 - Pozemní stavitelství 2 (S), Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Podání uceleného přehledu v oblasti navrhování spodní stavby v interakci s horní stavbou a základovým podložím. Obeznámení s problematikou izolací spodních staveb,konstrukcí spojující různé výškové úrovně, dilatačních spar a vybraných povrchových úprav.

Osnova

1.-4.Schodiště a šikmé rampy. Obecné zásady pro navrhování. Konstrukce schodišť. Schodiště v monolitickém skeletu. Schodiště montovaná schodnicová : želbet. prvková, kovová, dřevěná. Vnější schodiště.5.Žebříky, zábradlí, výtahy.6.Nosné stěny monolitické betonové, ztracené bednění. Nosné stěny montované železobetonové.7.Zakládání staveb. Spodní stavba budov podsklepených a nepodsklepených, osvětlovací a větrací šachty.Základové konstrukce. 8.-9.Izolace spodní stavby proti zemní vlhkosti a vodě. Izolace proti radonu.10.-11. Dilatace stavebních objektů.12.-13. Podlahy: požadavky na vlastnosti podlah, podlahové vrstvy, druhy podlah – příklady skladeb. Montované podhledy.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Mechanika zemin I., základní terminologie konstrukcí pozemních staveb, Nauka o pozemních stavbách, Pozemní stavitelství I.

Garant

Ing. Karel Šuhajda, Ph.D.

Vyučující

Ing. Karel Šuhajda, Ph.D.