Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané statě z technologie stavebních hmot (FAST-BJ056)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-BJ056 - Vybrané statě z technologie stavebních hmot, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Absolvent předmětu získá znalosti o vhodných primárních i sekundárních surovinách pro výrobu stavebních materiálů, způsobu jejich zpracování a kontrole vlastností surovin i z nich připravených materiálů. Teoretické znalosti studentů jsou ověřovány a rozšiřovány v rámci praktických cvičení.

Osnova

1. Úvod do předmětu, základní pojmy.2. Suroviny pro výrobu stavebních hmot, rozdělení.3. Zdroje surovin, těžba, úprava, zpracování.4. Hlavní chemicko-technologické procesy výroby stavebních látek.5. Technické parametry strojně technologických zařízení.6. Požadavky na technickou kontrolu technologických procesů.7. Zkoušení produktů, metodiky, potřebné vybavení, vyhodnocení zkoušek.8. Aktuální legislativa o odpadech, současný stav produkce a zpracování odpadů. Zkoušení vlastností odpadů.9. Možnosti ekologického využívání průmyslových odpadů a druhotných surovin. Seznámení s již vyráběnými hmotami na bázi odpadů.10. Sledování trvanlivosti stavebních hmot s druhotnými surovinami.11. Aktuální poznatky vývoje a výzkumu v oblasti progresivních technologií výroby stavebních hmot.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Základní přehled o surovinách a technologiích pro výrobu stavebních hmot.

Garant

doc. Ing. Jiří Bydžovský, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Jiří Bydžovský, CSc.