Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie stavebních dílců (FAST-BJ09)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-BJ09 - Technologie stavebních dílců, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem studia je seznámit posluchače se základnímí systémy výroby prefabrikovaných stavebních dílců pro občanskou, bytovou, průmyslovou, inženýrskou a dopravní výstavbu. Postupně jsou posluchači seznámeni s dílčími systémy výroby prefabrikátů (doprava, skladování vstupních surovin, výroba betonu, výroba armatur a výrobních forem). Posluchači získají podrobné informace o faktorech zhutňování betonů a urychlování trvdnutí betonu. Pro jednotlivé technologie výroby stavebních dílců a betonového zboží budou pospány dílčí technologické postupy včetně strojního zařízení.

Osnova

1. Podstata výroby stavebních dílců2. Členění systémů výrobních procesů na subsytémy3. Subsystémy výroby betonových stavebních dílců4. Výroba betonu5. Doprava betonových směsí6. Výroba výztuží7. Formy na výrobu betonových stavebních dílců8. Vyztužování betonových stavebních dílců9. Vytváření dílců10. Zhutňování BS11. Výroba vybraných stavebních dílců12. Dokončovací úpravy při vytváření13. Urychlování tvrdnutí betonových dílců. Odformování ztvrdlých dílců včetně předpjatých, skladování a ošetřování dílců

Literatura

Meluzín, O, Říha, J.: Technologie stavebních dílců. VUT v Brně, 1988. (CS)Hela,R.: Technologie stavebních dílců. CERM, Brno, 2002. Hyža, G.: Strojové zariadenia v prefabrikacii. ALFA, Bratislava, 1988. (SK)Bartos, P.: Fresh Concrete. Elrevier, London, 1992. (EN)Malhotra V.M.: Recent Advances in Concrete Technology. American Concrete Institut, 2004. (EN)

Požadavky

Znalosti z technologie betonu (návrh složení, vlastnosti a zkoušení)

Garant

prof. Ing. Rudolf Hela, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Rudolf Hela, CSc.