Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Betonové konstrukce (K) (FAST-BL002)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-BL002 - Betonové konstrukce (K), Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Naučit studenty základům statického řešení betonových konstrukcí a objektů.Získat schopnost navrhovat základní druhy konstrukcí a objektů pozemního, inženýrského a vodního stavitelství včetně schopnosti vypracovat příslušnou výkresovou dokumentaci.

Osnova

1.-2. Konstrukce vícepodlažních monolitických skeletových budov - monolitické patrové rámy.3. Jednopodlažní monolitické rámy průmyslových hal.4. Dimenzování železobetonových prvků podle mezních stavů použitelnosti.5.-6. Plošné základy rámových budov - patky, pasy, rošty a desky. Hlubinné základy.7. Stropní konstrukce po obvodě podepřené.8. Stropní konstrukce bodově podepřené.9. Zvedané stropy. Roštové a kazetové stropy. Kruhové desky. Stěnové nosníky prosté a spojité.10. Zásobníky - bunkry a sila. 11. Žlaby, nádrže a vodojemy. 12. Kanály a potrubí. Opěrné zdi.13. Montované konstrukce – skelety, haly, objekty z plošných a prostorových dílců.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

stavební mechanika, lineární pružnost, zatížení konstrukcí, dimenzování betonových prvků

Garant

doc. Ing. Ladislav Klusáček, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Ladislav Klusáček, CSc.