Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vodohospodářské betonové konstrukce (FAST-BL004)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-BL004 - Vodohospodářské betonové konstrukce, Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení
M01 - Žlaby a kolektory Neznámý 01.06.2018 15:50 1
M02 - Nádrže a potrubí Neznámý 01.06.2018 15:50 1

Další informace

Cíl

Naučit studenty základům statického řešení betonových konstrukcí a objektů.Získat schopnost navrhovat základní druhy konstrukcí a objektů pozemního, inženýrského a vodního stavitelství včetně schopnosti vypracovat příslušnou výkresovou dokumentaci.

Osnova

1.-2. Typy betonových konstrukcí vodohospodářských a přidružených staveb. Monolitické rámové konstrukce, podpěrné prutové konstrukce nádrží a vodojemů (přehled, výpočet, styčníky, redistribuce, přetvoření).3.-4. Základové konstrukce – patky, pasy, rošty, desky, hlubinné základy.5. Desky působící ve dvou směrech – podepřené po obvodě.6. Desky působící ve dvou směrech – lokálně podepřené (hřibové stropy, bezhřibové stropy). Kruhové desky.7. Stěnové nosníky prosté a spojité. Stěny bez a se ztužujícími prvky. Opěrné zdi. 8. Zásady navrhování a vyztužování zásobníků (bunkry a sila). Pravoúhlé a rotačně symetrické nádrže, vodojemy. 9. Problematika trhlin v betonových vodohospodářských konstrukcích. 10. Vodohospodářské konstrukce – žlaby, jezy. 11. Vodohospodářské konstrukce – potrubí a kanály.12. Návrh a použití skořepin, kopulí a kleneb u objektů vodohospodářských staveb.13. Zásady navrhování a uplatnění montovaných konstrukcí u vodohospodářských staveb. Zásady návrhu předpjatého betonu. Zásady navrhování zděných konstrukcí.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

stavební mechanika, lineární pružnost, zatížení konstrukcí, dimenzování betonových prvků

Garant

doc. Ing. Miloš Zich, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Miloš Zich, Ph.D.