Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zděné konstrukce (S) (FAST-BL006)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FAST-BL006 - Zděné konstrukce (S), Fakulta stavební, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení
MS1 - Základy navrhování Neznámý 01.06.2018 16:01 2
MS2 - Haly, vícepodlažní budovy Neznámý 01.06.2018 16:01 1
MS3 - Vyztužené a předpjaté zdivo Neznámý 01.06.2018 16:01 3

Další informace

Cíl

Naučit se navrhovat zděné objekty, sestavovat jejich výpočtový model, zpracovat statický výpočet a výkresovou dokumentaci podle platných předpisů a norem.Kontrolovat správné technologické provádění zděných konstrukcí.

Osnova

1. Vývoj zděných konstrukcí a jejich navrhování. Materiály pro zděné konstrukce. Konstrukční uspořádání.2. Pevnosti a deformační vlastnosti zdiva. Vliv štíhlosti.3. Únosnost zděných prvků namáhaných dostředným a mimostředným tlakem.4. Únosnost zděných prvků namáhaných ohybem, smykem, tahem a soustředěným tlakem.5. Mezní stav rozevření trhlin. Mezní stav přetvoření.6. Všeobecné zásady navrhování zděných konstrukcí a objektů. Statické řešení halových zděných objektů.7. Statické řešení vícepodlažních zděných budov s poddajnými a s tuhými vodorovnými konstrukcemi.8. Statické řešení zděných kleneb.9. Vodorovné konstrukce z cihelných tvarovek. Řešení spřažených prvků s nosníků a tvarovek.10. Navrhování svislých keramických dílců.11. Vyztužené, sevřené a předpjaté zdivo. Vrstvené stěny.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

stavební mechanika, pružnost, navrhování betonových prvků

Garant

doc. Ing. Miloš Zich, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Miloš Zich, Ph.D.